Először is le kell szögeznem, nem vagyok annyira oda a sajtos tésztákért. Ezúttal, kivételt tettem. A recept amit használtam a fentebb, alantabb emlegetett könyvből való. Sok sajt az alapja és a sütőben készítés. Időnként, úgy gondolom be kell próbálnunk olyasmit is amit előtte nem sűrűn... :)

Elsőnek, megbarátkoztam a gondolattal és vettem pár sajtfélét, hogy minél finomabb legyen a végeredmény.

A lépések a következők:

A tésztát kifőzzük(500g).

Egy lábosban vajat pirítunk(3ek) és lisztet(3ek) öntünk bele, pirítjuk amíg rózsaszín nem lesz. Erre jön a tej(3/4 liter). A besamelt addig keverjük, míg összesűrűsödik és beleöntjük a sajtokat miután lereszeltük őket(250g). Só, bors az ízekért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közben, a kenyérmorzsát összekeverjük egy fél citrom, reszelt héjával és 3ek olívaolajjal meg a 3ek parmezánnal. Ez lesz a tészta felett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kifőtt tésztát összekeverjük a sajtmártással és egy kivajazott, enyhén bemorzsázott hőálló tálba tesszük. A sütőt közben már 200 fokra hevítjük és betesszük a tésztát sülni kb. 15 percig. Amikor már kérges, készen is van! Friss petrezselyemmel díszítjük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kíváncsi vagyok, az ízekre!

Bon appetit!

Ui.: Édesanyám házilag készített, télire elrakott, paradicsommártásával ez az étel valóban fenséges a sok hús mellett!

A bejegyzés trackback címe:

https://petyakonhya.blog.hu/api/trackback/id/tr43280035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása