2011.10.05. 13:44
Csőben sült, sajtos tészta
Először is le kell szögeznem, nem vagyok annyira oda a sajtos tésztákért. Ezúttal, kivételt tettem. A recept amit használtam a fentebb, alantabb emlegetett könyvből való. Sok sajt az alapja és a sütőben készítés. Időnként, úgy gondolom be kell próbálnunk olyasmit is amit előtte nem sűrűn... :)
Elsőnek, megbarátkoztam a gondolattal és vettem pár sajtfélét, hogy minél finomabb legyen a végeredmény.
A lépések a következők:
A tésztát kifőzzük(500g).
Egy lábosban vajat pirítunk(3ek) és lisztet(3ek) öntünk bele, pirítjuk amíg rózsaszín nem lesz. Erre jön a tej(3/4 liter). A besamelt addig keverjük, míg összesűrűsödik és beleöntjük a sajtokat miután lereszeltük őket(250g). Só, bors az ízekért.
Közben, a kenyérmorzsát összekeverjük egy fél citrom, reszelt héjával és 3ek olívaolajjal meg a 3ek parmezánnal. Ez lesz a tészta felett.
A kifőtt tésztát összekeverjük a sajtmártással és egy kivajazott, enyhén bemorzsázott hőálló tálba tesszük. A sütőt közben már 200 fokra hevítjük és betesszük a tésztát sülni kb. 15 percig. Amikor már kérges, készen is van! Friss petrezselyemmel díszítjük.
Kíváncsi vagyok, az ízekre!
Bon appetit!
Ui.: Édesanyám házilag készített, télire elrakott, paradicsommártásával ez az étel valóban fenséges a sok hús mellett!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.