2012.05.20. 15:06
Sárgadinnyés csirkemell, gyömbérrel és rizzsel
Itt a nyár, habár bele-belefutunk időnként egy kis esőbe meg borúba azért nem lehet vitás ha kinézünk az ablakon megtört a jég és újra ezer ággal süt a nap, meleg van és mindenki mosolygós. Aki nem, az majd az lesz ha megkóstolja mai főztünk.
A megunhatatlan és egészséges csirkemell újabb variánsát mutatom most be. Itt a szezonális gyümölcsök között is a dinnyék ideje, noha a görög még várat magára finom sárgadinnyét már találunk a boltokban, zöldségesek standjain. Egy gyors és ízletes étel a mai ebéd, lássuk miként készül!
A csirkemellet megmossuk, felaprítjuk majd sózzuk-borsozzuk.
Felvágjuk a dinnyét, miután kiszedtük a magokat és kihámozzuk héjából. Felcsíkozzuk.
Olívaolajat forrósítunk, amibe felaprózott fokhagymát teszünk pirulni, majd a húst és végül apróra szelt zöldhagymát. Megfűszerezzük és gyömbérrel alaposan megszórjuk. Ízlés szerint, lehet próbálkozni a fűszerekkel, kis pikáns íz csak jót tesz az ételnek. Mehet a chili és társai.
Amikor már pirul a csirkemell, meghintjük fahéjjal és megcsorgatjuk mézzel. Ezáltal kap kissé édeskés, karamelles ízt az étel.
Végül, hozzá adjuk a dinnyeszeleteket és kicsit hagyjuk párolódni. Párolt rizzsel kínáljuk, salátával.
Jó étvágyat, szép napot! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.