Itt a nyár, habár bele-belefutunk időnként egy kis esőbe meg borúba azért nem lehet vitás ha kinézünk az ablakon megtört a jég és újra ezer ággal süt a nap, meleg van és mindenki mosolygós. Aki nem, az majd az lesz ha megkóstolja mai főztünk.

A megunhatatlan és egészséges csirkemell újabb variánsát mutatom most be. Itt a szezonális gyümölcsök között is a dinnyék ideje, noha a görög még várat magára finom sárgadinnyét már találunk a boltokban, zöldségesek standjain. Egy gyors és ízletes étel a mai ebéd, lássuk miként készül!

A csirkemellet megmossuk, felaprítjuk majd sózzuk-borsozzuk.

20120520403.jpg

 

Felvágjuk a dinnyét, miután kiszedtük  a magokat és kihámozzuk héjából. Felcsíkozzuk.

20120520402.jpg

Olívaolajat forrósítunk, amibe felaprózott fokhagymát teszünk pirulni, majd a húst és végül apróra szelt zöldhagymát. Megfűszerezzük és gyömbérrel alaposan megszórjuk. Ízlés szerint, lehet próbálkozni a fűszerekkel, kis pikáns íz csak jót tesz az ételnek. Mehet a chili és társai.

20120520404.jpg

20120520405_1.jpg

20120520406.jpg

Amikor már pirul a csirkemell, meghintjük fahéjjal és megcsorgatjuk mézzel. Ezáltal kap kissé édeskés, karamelles ízt az étel.

20120520409.jpg

20120520410.jpg

Végül, hozzá adjuk a dinnyeszeleteket és kicsit hagyjuk párolódni. Párolt rizzsel kínáljuk, salátával.

20120520412.jpg

Jó étvágyat, szép napot! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://petyakonhya.blog.hu/api/trackback/id/tr474527452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása