Főséf 2012.01.05. 16:21

B.U.É.K!!!

2012 lett. Ismét egy új év, fogadalmak, ígéretek, vágyak, kihívások, álmok éve. Mi, kik a konyhában is igyekeznek otthonosan mozogni elkezdhetünk ismét főzni, alkotni, ötletekkel próbálkozni. Az óév utolsó napjaiban a konyha művei nagy kihívást jelentettek gyomrunk számára is. A sok bejgli, káposzta, lencse után ismét könnyebbre vágyunk. Jó alkalom ez elkezdeni az idei konyhaévet!

De! Mielőtt belefogunk az utolsó 2011-es ételt szeretném prezentálni, ami chilis bab lett. Vettem nagy szemű babot amit egy nappal korábban beáztattam. Vettem továbbá pulykából darált húst / fél kg/, hagymát, borsot, pirospaprikát és fűszereket /chili, bazsalikom/ és paradicsompürét. Ajánlom a házit! 

Elsőnek a hagymát aprítottam, majd feltettem egy kis olajon pirulni. Közben, előkészítettem a húst és mikor üveges lett a hagyma hozzá adtam. Amikor a hús átsült jöhetett a bors, fűszer, chili, pirospaprika és felöntöttem a paradicsommal. Amikor már összefőtt jött a bab és úgy 40 perc alatt megfő. Időnként persze kell bele némi víz és nem árt megkeverni sem!

Gazdag étel, erős gyomrúaknak! Kenyér, pálinka ajánlott mellé! ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat az új évre!

http://fozocske-okosan.blog.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://petyakonhya.blog.hu/api/trackback/id/tr323522240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása