Főséf 2012.04.03. 13:44

Egzotikus tavasz!

Itt a jó idő, süt a nap és ismét 20 fok környékén a hőmérő! Mi finomat kellene ilyenkor enni? Hát, én úgy döntöttem valami keleties, színes ételt rakok össze!

Csirkéből, ananászból, kókusztejből, fűszerekkel-zöldséggel és tészta körettel egy roppant különleges ebéd a jutalmunk.

Fokhagymát aprózom majd némi baconnel felteszem, olívaolajon pirulni. Mikor már vöröses, akkor rádobom a felkockázott csirkemellet.

 

Ezt követően jönnek rá a fűszerek: só, bors, curry, chili, kurkuma, bazsalikom, oregano, gyömbér. Míg összesül, felcsíkozom az amerikai paprikát és hozzáadom. Szójaszósszal meglocsolom és egy kis citromot is facsarok rá.

 

 

Amikor már összefőttek az ízek, jöhet rá az ananász majd a végén a kókusztej ami a kókusz krémes ízével dobja fel ételünk.

 

 

Sokan félnek ilyen ízekkel dolgozni, pedig igazán kiváló lehet a végeredmény. Személyes tapasztalatom, hogy nem is kell azzal szöszölni mennyit tegyünk bele mert az ízlés megteszi helyettünk a méricskélést. Szánk íze szerint érdemes mindent adagolni és akkor nem okoz csalódást a  végeredmény.

 

Amikor kifőtt a spagetti vagy bármely más tészta esetleg rizs köretnek, csak keverjük össze a wokban és lehet is tálalni!

 

Jó étvágyat, fogyasszátok egészséggel!

 

:) 

http://fozocske-okosan.blog.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://petyakonhya.blog.hu/api/trackback/id/tr164361132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása