2011.10.26. 18:23
Tengeri tészta
Mostanság, kissé eltávolodtam a megszokott csirke-koszttól. Egyre inkább unalmassá vált és szerettem volna másfelé kacsintgatni. Az új irány amit próbálgatok az utóbbi időkben, tésztaféleségek. Spagetti, penne, bármi. A tengeri cuccokat mindig is szerettem, korábban is tettem már velük pár próbát. Ezúttal, tészta került köretnek a különböző finomságok mellé.
A szokásos bevásárlás után, nekiláttam az étel összeállításának. Fontos, hogy mindig legyen egy előre elképzelt koncepció, terv a főzéshez. Jobban tudunk gazdálkodni az idővel és nem mellékesen kevesebb eséllyel fogjuk elrontani mesterművünk.
A tengeri cuccok, halak legfontosabb figyelmet érdemlő tényezője a frissesség és a megfelelő hőmérséklet. Ha mirelit alapanyagokkal dolgozunk mindig figyeljünk oda, hogy ha kiolvadtak a herkentyűk, azonnal használjuk is fel, máskülönben kockáztatjuk azok megromlását és totális kudarcba fullad az ebéd vagy vacsora ötlete. Tehát, lehetőleg főzés előtt ne nagyon hagyjuk elől őket és mihamarább alkossunk belőlük valami finomat!
Első lépésként a tengeri cuccok hideg vízbe kerültek és lassan felolvadtak. Közben, hagymát és fokhagymát aprítottam, kaliforniai paprikát csíkoztam és előkészítettem a fűszereket(só, bors, bazsalikom, oregano, chili de, bármi mehet bele ami illik a tészta világához).
Nagy lángon, olívaolajat hevítettem és a hagymákat beleöntöttem pirulni. Közben paradicsomot kockáztam és némi paradicsom pürét is elővettem.
Mikor üveges lett a hagyma, beleöntöttem a szurimit és a különböző kagylók és halakból álló összeállítást. Pirítottam, majd jött a paradicsom, a püré és egy kis tengeri szósz, no meg a fűszerek és pár csepp lime.
Hagytam főni mindezt és közben figyeltem a feltett tészta állagát. Nem akartam ugyanis túlfőzni és masszaként látni...
Mikor minden íz összefőtt, készen is vagyunk! A tésztát szűrjük, a mártással terítjük és tálaljuk.
Jó étvágyat és viszlát, legközelebb!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.