2011.09.01. 13:51
1, Csirke rizságyon ananásszal, szójaszósszal nyakon öntve
Nos, essünk neki!
Ízletes és gyors, no meg könnyű ebédünk lehet ha veszünk csirkemellet és mondjuk ananászt. A két alap összetevő a megfelelő fűszerrel igazán ínycsiklandó ízharmóniát képes asztalunkon elénk varázsolni. A fűszer pedig nem más, mint a Kotányi Bombay masala nevezetű amit ajánlok mindenkinek!
Természetesen, elsőként a csirkemellet megmossuk és megtisztogatjuk a fölösleges részektől majd felaprítjuk, ami már nem lehet nagy újdonság az elmúlt hónapok óta...
Miután megsóztuk kissé és befűszereztük kicsit állni hagyjuk az ízek érése végett.
Közben, feltesszük főni a rizst és előhalásszuk az ananászt. (lehet friss is és konzerv)
A csirkét olívaolajon pirítjuk,
sütés közben meglocsoljuk szójaszósszal, ami a keleti konyha egyik jellegzetessége.
És, jöhet is az ananász!
Addig sütjük míg, az ananász leve el nem fő.
Addigra a rizs is kifő és elkészítjük a csirke ágyát. :)
Végül, nincs más hátra mint tálalni...
Akár, így is...
Igazán, jó étvágyat kívánok!
És, folyt. köv.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.