2012.06.23. 19:53
Merj gourmet lenni!!!
Úgy alakult, hogy bizony itt a nyári estén rám tört ennék valami nagyon finomat. Olyan vacsorára vágytam, ami túllép a felvágott-zöldség-kenyér kombón. Így felkerekedtem és elmentem kicsit vásárolni. Hosszú ideje már csirke-salátán élek és kezdtem nagyon unni ezt a könnyű de kissé egyhangú kosztot. Elmentem hát kedvenc bevásárlóközpontom üzletébe (a néhai budai Skála helyén) és belevetettem magam a lehetőségek tárházába. Nagyon szeretem az ottani kínálatot mert a húsárú mindig friss és már a válogatásnál összefut a nyál a szánkban. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy főleg nyáron miképp fest a portéka!
Ami rögtön összeállt, hogy a teraszon levő elektromos grillen szeretnék egy vegyes grilltálat összehozni. A bőséges választékot látva haladtam a sorok közt és járt az agyam meg persze korgott a gyomrom.
Végül összeállt a menü!
Ezúttal, nem fogok folyamatábrákat mellékelni, inkább vázolom szóban mire jutottam.
Végignézve a boltban és kutatva fejemben az ihletért elkezdett kirajzolódni mire(ikre) vágyom. Hús, lehetőleg valami finom, steak például. Aztán, sajt! Grillezve, olyan ami nem olvad azonnal folyékonyra. Ezt amúgy kedves barátaimtól kölcsönöztem. Legutóbb ők leptek meg efféle csemegével és mondanom sem kell, valami fenséges! Szóval, sajt meg hús meg persze, zöldség. Mondjuk paradicsom, gomba. Szintén remekül grillezhető! Hasábburgonya köretnek, ami legyen kivételesen mirelit mert az még inkább éttermi hangulatot kölcsönöz. No, azért kell valami finom kenyér is hátha szaftot ereszt a hús.
Visszatérve a legfontosabbra a húsra! A marha steak verhetetlen de, drága. Más alternatíva kellett, így került elém a sertés steak előre felvágott, ínycsiklandozó szeleteivel. És árban sem lehetetlen küldetés!
Amikor meglett minden már csak fűszert kellett kutatnom. Ezúttal, előre gyártott csomagoknál kötöttem ki ugyanis kevés időt szántam az előkészületekre és mondhatni erősen éhesedtem...
Itthon aztán nekiláttam a sütögetésnek. Először, kis olajban a megfűszerezett szeleteket bepácoltam és hűtőbe tettem. Közben feltettem sülni a burgonya hasábokat és felvágtam a paradicsomot, amit megszórtam borssal. Kint a teraszon beindítottam az elektromos grillt és elsőként feltettem pár szelet sajtot. Mire kellemesen átpuhultak előkészítettem a barbecue szószt is és kivittem tányért, evőeszközt mindent ami kell majd.
Amikor a sajtok átsültek, jött a hús és feldobtam őket is sülni. Szerencsémre a steak hirtelen sütést igényel mert akkor marad meg benne az igen finom ízű szaft. Nem beszélve arról, hogy nem szárad ki ami szintén elronthatja a végeredményt. Rövidesen elkészült a hasáb, átsültek a húsok és feltálaltam a paradicsomot majd barbecue szószt öntöttem mellé végezetül elégedetten elkezdtem falatozni... azért a végeredményről készült egy kép. :)
Szóval csakis azt tudom ajánlani ebben a tikkasztó hőségben, hogy egyetek minél finomabbakat mert megérdemeljük! És tessék kipróbálni a recepteket!
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.