Főséf 2013.02.10. 07:58

The Steak!!!

Jamie Oliver és Gordon Ramsay nyomában, nagy nap ez a mai, nekünk hobbi szakácsoknak mindenképp! Megpróbálunk ugyanis eredeti, klasszikus receptúra szerint minőségi steak-et sütni a legfinomabb marhahúsból. Vesepecsenye(bélszín) és hátszín lesz az alapanyag. Igyekszünk természetesen minden oldalról alaposan körbejárni a témát hiszen mondhatom, nem mindennapi dolog ez! Barátokat hívni e remek alkalomra kötelező! ;)

rare-steak.jpg

A legnagyobbaktól ellesve, piacon vásároltam meg a bélszínt, ami a kínosabb része a dolognak. Ez a hús itthon ugyanis erősen luxuskategória és roppant kevés helyen fellelhető. A neten való információ szerzés után azért is döntöttem a klasszikus, piaci megoldáshoz mert a szupermarketek kínálatától messze eltér a hentesek portékája és nem mellesleg vesepecsenyét máshol nem is nagyon kapni. A vendéglátó egységek ugyanis rárabolnak minden létező darabra. Kis nézelődés és ár/súly arány mérlegelése után egy 1,5 kg-os darabbal távoztam. Sikerült továbbá egy nagy parasztkenyeret és eredeti, házi vajat is beszereznem. Köretnek lesz barna csiperke gomba sütve de akár hajában főtt/sült burgonyával is próbálkozhatunk. Így, remélhetőleg minden adott a tökéletes steak-élményhez! Annyi turpisság van azért, hogy a kíváncsiság behajtott végül az egyik nagyobb Intersparba is ott pedig vettem egy roppant szép darab hátszínt. Legalább lesz összehasonlítási alapunk! Jelenleg még pihennek a húsok és az előkészületek zajlanak, addig is pár ajánlót linkelek nektek:

http://magyarkonyhaonline.hu/megtanitjuk-steaket-sutni-marha-draga-marha-jo

Gordon Ramsay süt:

www.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D_DJwdYoNVro&h=DAQH9YE_r

pár szó a jobb hentesekről:

http://magyarkonyhaonline.hu/legjobbhelyek/top-10-hentes

És akkor lássuk az elkészítés menetét!

Elsőként egy táblázat, mennyi idő alatt milyen állagot érünk el:

steak-ek neve.gif

A húst 2 ujjnyi szeletekre vágtuk, serpenyőben olívaolajat hevítettünk amit időnként kókuszolajjal váltottunk az égés miatt, majd beletettük a húst és elkezdtük sütni. A hátszínt vettük elsőként és meglepően jó tapasztalatokkal gazdagodtunk. 3 perc alatt, roppant finom, ízletes steak-et sikerült sütnünk. Kellően szaftos, zamatos és ami fontos egyáltalán nem rágós! Finom kenyérrel és borral kísérjük a sózott, borsozott húst. A sütőben pedig, hajában sül a krumpli... Nyami! ;)

Tapasztalatok:

A klasszikus, medium (3 perc) sütés a legfinomabb! A hús kellemesen átsül, belseje rózsaszín és roppant összetett az íze. Mellé felszolgálva a pirított gombát és a sütőben sült burgonyát házi vajjal megkenve igazán mennyei az összhatás... Ha hagyjuk sütés után állni a húst (kb. 10 perc) akkor még finomabb lesz a végeredmény.

A nap végén megállapíthatjuk, gazdag-drága csemege ugyan, mégis miden fillért megér egyszer mindenképp! ! !

Nagyon jó étvágyat!

Videó következik!

http://fozocske-okosan.blog.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://petyakonhya.blog.hu/api/trackback/id/tr205070775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása