2012.02.26. 13:57
Burgonyaleves, egyszerű de finom!
Közel a tavasz, az ablakon kitekintve mosolygós napsütés látványa fogad és nem is kell most több a hideg téli hónapok után. A fránya vírusidény közepe is ez és nem árt jókat enni, nehogy eltaláljanak minket. Vagy ha már benne vagyunk kúrának sem rossz egy jó leves ami gyors, könnyen elkészül így nem kell órákig pepecselni vele. Igaz, hogy a szegény ember eledele a burgonyaleves mégsem találok benne kivetni valót. Ízletes, laktató és megfelelő adalékokkal még finomabbá varázsolhatjuk! Rajta, hát!
Körülbelül fél kg krumpli megpucolása és aprítását követően feltesszük főni, miközben készítjük a belevalókat miknek tárháza elég széles is lehet. Tehetünk bele zöldséget, kolbászt akár. Lehet tejfellel és paprikás liszttel is habarni de, akár önmaga levében is ízletes ha mondjuk öntönk bele egy nyeletnyi borecetet és nem spórolunk a bazsalikommal, oregánóval. Persze a bors, fokhagyma nélkül sokat veszítenénk így ajánlom ezeket az alapokat is! Ha van otthon házi paprikakrém vagy paradicsom alap feltétlen tegyünk belőle is a levesbe!
Persze meg lehet dobni még húsleves kockával vagy itt jöjjön egy
TIPP: a Knorr házias levesalap, ami végeredményben a hagyományos leveskocka csak épp zselé állagban ami hamarabb oldódik és finomabb.
A levesünk közben nagyjából fél óra alatt készre fő és tálalható forrón, hogy igazán jól essen!
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.